Редактор: e-mail: кадър bTVЕкстрадицията ми е незаконна. Опитаха се да ме накарат

...
Редактор: e-mail: кадър bTVЕкстрадицията ми е незаконна. Опитаха се да ме накарат
Коментари Харесай

Турският бизнесмен Абдуллах Бююк съди България: Екстрадицията ми е незаконна. Краха ме да подпиша документ на български

Редактор: 

e-mail: 

кадър bTV

„ Екстрадицията ми е противозаконна. Опитаха се да ме накарат да подпиша документ на български, който не разбирах “, това описа пред bTV турският предприемач Абдуллах Бююк, който преди четири години беше предаден на турските от България поради обвиняване, че е за непосредствен до организацията на Фетуллах Гюлен и съперник на президента Ердоган.

Абдуллах Бююк съди България в Европейския съд по правата на индивида. В момента е под домакински арест, след 40 месеца, прекарани в турски затвор. За себе си споделя, че е предприемач. Дошъл в България при започване на 2016 година и разкрил компания за електронни услуги.

„ На мен ми споделиха, че бюрото по миграция ще ми даде престояване и няма да имам проблеми “, споделя Абдуллах Бююк. След опита за прелом в Турция през юли обаче отношението към него се трансформира.

„ Този човек, с който се срещах, ми се обади на 10 август, аз се съгласих и когато отидох на мястото на срещата, видях, че ме чака полицейски чиновник, задържаха ме и ме водиха. Мисля, че тази моя екстрадиция изрично е противозаконна. Поисках да приказвам с моя юрист, само че отхвърлиха. Иззеха ми телефоните. Опитаха се да ме накарат да подпиша един документ, на български. Нямах визия защо става въпрос “, спомня си Бююк.

Той сподели също, че по този начин и не знае каква е повода за извеждането му от България. Като формален претекст тогава българските управляващи показаха „ невалидни документи “. „ След като бях арестуван от турските управляващи, бях подложен на изтезания от служителите на реда, бях обичай “, твърди Абдуллах Бююк. „ Не съм съперник на нашия президент и на реда в нашата страна, нито съм бил срещу ръководството в България “, отбелязва още той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР